La possibilitat de contrastar opinions i arguments que s’han presentat a favor o en contra del joc, http://interculticgames.blogspot.com/ , enriqueixen l’aprenentatge però sobretot ens obliguen a situar-nos al marge de criteris subjectius , almenys intentar-ho, perquè és evident que quan defensem les nostres postures, en temes que com el racisme, son susceptibles de generar emocions i ferir sensibilitats, és difícil opinar sense estar influïts pels nostres valors personals.
M’ha agradat que en general, mes que pensar que els jocs fomenten el racisme i la violència, hem coincidit en que inviten reflexionar sobre la problemàtica social que esdevé d’una interpretació manipulada i equivocada del que suposa el fenòmen de la immigració i l’apropament de diferents cultures. Ara però, tambè coincideixo amb els companys que fora de context els jocs poden ser qualificats com a pro-violència i xenofòbia.
Segueixo pensant, com he defensat en el debat, que alhora d’expressar-nos públicament, estem totalment mediatitzats pel nostre entorn cultural i social i també pels mitjans de comunicació. Qualsevol desviació del que seria políticament correcte, ens situaria en una postura de discriminació racial, i això fa, què, en ocasions adoptem postures proteccionistes o de discriminació positiva que lluny d’afavorir la interculturalitat, fixen límits a la convivència plural.
L’Educació, no ha de ser un motlle per formar un estereotip de ser humà sino, una eina per enderrocar les barreres socials i culturals, on cadascú pugui expressar lliurement les seves subjectivitats, i compartir els valors de la pròpia cultura en un marc de tolerància i interés per l’altre.
Hem d’allunyar-nos del discurs d’ homogeneització cultural i entendre que la diferència és un element inherent i enriquidor de la naturalesa humana.
Get Certified with Diploma Now
Fa 1 setmana