diumenge, 20 de desembre del 2009

Avaluació recursos

Les possibilitats didàctiques del blog envers qualsevol temàtica, després de treballar l’assignatura podem afirmar que son nombroses. Aquest recurs digital que permet transmetre i construir coneixement és especialment interessant pel seu caràcter interactiu. La possibilitat que el receptor del missatge pugui expressar lliurement la seva opinió envers el tema tractat, ampliar la informació o fins i tot argumentar en contra és el que li dona al blog un valor afegit .

Tot i que el maneig d’informació durant l’execució de les Pacs m’ha suposat en algun moment la percepció que “no controlava tot el que s’havia de controlar”, (el material en suport paper, material digital, les instruccions al blog de l’aula, la webquest, el tauler del professor general, el tauler, treball individual, debat,treball grupal...) a hores d’ara, i rellegint les aportacions al blog crec que tot plegat ha estat molt útil, no només perquè les diferents tasques han servit per reflexionar i subjectivar el concepte d’Intercultura sino perquè prenen el blog com a fil conductor, s’han expressat opinions, s’han compartit recursos, s’han fet propostes educatives, etc i alhora hem tingut l’oportunitat , almenys en el meu cas, d’ ampliar la nostra formació en competències digitals: blog, webquest.

Crec que en general el plantejament de les tasques ha estat ben plantejat i sens dubte s’ha contribuït a la nostra formació com a futurs professionals, però al meu parer i tenint en compte que la Interculturalitat és un factor present , que dona identitat a la nostra societat, i que genera controvèrsia i polèmica, crec que hauríem d’haver realitzat mes debats i tractar conjuntament situacions pràctiques relacionades amb la Interculturalitat proposades pels alumnes, que en l’exercici de les nostres professions o en el marc de les nostres relacions haguéssim observat o participat

A nivell personal, de moment, no penso tancar el blog. Un cop finalitzades les PACS, continuaré treballant-hi, d’una banda per ampliar coneixements a nivell pràctic, com afegir elements que tenia intenció i que no me’n he sortit, per exemple penjar un vídeo i per altra, per mantenir-lo com a eina de recopilació de temàtiques socials, de moment per fer-ne ús personal i més endavant, a més de la interculturalitat, ampliar-lo a altres temàtiques relacionades amb el Camp de les ciencies humanes i socials.

Crec què, a nivell general, no només en el context de l’escola, si no socialment, cal ampliar l’educació en interculturalitat . L’educació és bàsica com eina d’integració de la diversitat . El conjunt de significacions que en relació a la diversitat humana hem anat integrant a nivell subjectiu, esdevé part de la nostra visió del món, configura expectatives envers els altres i condiciona la nostra manera d’interactuar. La meva avaluació de l’assignatura és del tot positiva.El coneixements assolits durant l’exercici de les PACS,ens ha donat capacitat d’argumentació ,de reflexió, d’orientació per contribuir a una educació intercultural encara que només sigui en el marc relacional , perquè l’educació , com sabem, es dona en tots els contextos en que com a éssers socials, ens desenvolupem i amb els quals interactuem. A nivell professional, la formació intercultural no és només una qüestió de sensibilitat personal, sino que la considero útil i necessària per tots aquells que en l’exercici de les seves competències es relacionen directa o indirectament amb diferents grups socials. Que la nostra societat s’orienti en marc de la Intercultura, és doncs, tasca i responsabilitat de tots.

Ha estat un plaer! Fins aviat.

1 comentari: